onsdag den 7. september 2011

Hjemmelavet Fondant

Jeg starter min serie med modellering med den opskrift på fondant, som jeg altid selv bruger. Hjemmelavet fondant er hurtigt at lave, smager godt, virkelig billigt og sidst men ikke mindst har du selv fuldstændig kontrol over, hvilke farvetoner, du vil have den færdige fondant. Selvfølgelig kan man vælge at købe hvid færdig fondant og farve den selv, men jeg synes, det er et værre mas at skulle ælte farven i.

Opskrift - Fondant
  • 15 skumfiduser (dem fra Haribo, der kan købes i Netto er bedst)
  • 2 spsk vand
  • 1 spsk olie
  • 350 g flormelis
Skumfiduser, vand og olie kommes i en skål og smeltes i et vandbad. Alternativt kan det smeltes i mikroovnen, hvor det kun skal have 30 sek. hvorefter, der skal røres grundigt rundt, inden den sættes i mikroovnen igen. Den skal ikke boble, da det vil give luftbobler i fondanten.
Når skumfiduserne er helt smeltet, er det nu muligt at røre farven i. Det skal være til den tone, du gerne vil ende op med, selvom den bliver lidt lysere, når du kommer flormelis i - det bliver mørkere igen, når det har ligget lidt og samlet sig.

Rør nu de 350 g flormelis i. Fondanten skal være blød og en smule klistret - lidt ligesom en bolledej. Derefter skal den æltes grundig med en smule flormelis på et skærebræt. Lig nu fondanten i en lufttæt pose på køkkenbordet, så den kan samle sig en halv times tid.

TIP: Det er meget vigtig, at du bruger nøjagtigt mål af vand og olie, så køb en måleske, hvis du ikke allerede har en. Tager du en almindelig spiseske, kommer der simpelthen for lidt olie og vand i, og den bliver tør.

Fondanten skal opbevares i en lufttæt beholder eller pose og kan godt holde sig et par uger, da det store indhold af sukker binder vandet og forhindrer bakterier i at formere sig.

Rigtig god fornøjelse.

 - Fruen på kageslottet

39 kommentarer:

Helle Salling sagde ...

Hejsa
HOOLD NU OP hvor er dine kager da bare gennemførte!!!
Jeg melder mig straks som fast læser til din blog.
Jeg er ny i blogland - kig endelig forbi :-)

Betiina sagde ...

Jeg er nød til at høre om du også bruger hjemmelavet fondant til store kager. Jeg har hidtil brugt købe fondant da jeg har været lidt usikker på at bruge hjemmelavet fondant. Tak for en super god blog og tak for at du deler din viden og erfaring med os ;-)

Fru Wind sagde ...

Hej Helle,

Tusinde tak, hvor er du sød. Det er skønt, du har lyst til at følge med - velkommen til.

Knus Line

Fru Wind sagde ...

Hej Betiina,

Ja, jeg bruger simpelthen hjemmelavet fondant til ALT: store kager, små kager, figurer, blomster... ja, det hele.

Knus Line

Louise sagde ...

Hej Line
Har nu brugt din opskrift 2 gange, ja faktisk 3 gange, men må sande at det er meget vigtigt at det er Haribos skumfidusser, for hold op en forskel.
En anden variant fra Nettos sortiment, blev så tør og sej og var slet ikke til at arbejde med.

Jeg er helt ny ud i denne kunst, kun anden gang jeg bager til morgendagens sommerfest i børnehave, men hvor er det skønt med en blog som din til inspiration og læring.

Tusinde tak for det og du har lige fået endnu en fast læser :-)

Mange hilsner
Louise

Betiina sagde ...

Hej Line. Jamen så kaster jeg mig ud at afprøve hjemmelavet fondant, for det er jo væsentlig meget billigere at lave det selv. Den nærmest butik hvor der sælges fondant er 20 km fra hvor jeg bor og selv om det fåes på nettet er der jo ingen af delene der giver mig fondant NU OG HER med det samme ;-) Endnu engang tak for en super fantastisk blog ;-)
Knus herfra

Betina sagde ...

Hej Line
Jeg har indtil nu lavet fondant med æggehvide, men synes at den er svær at arbejde med. Jeg vil helt klart prøve din opskrift.
Men hvor meget fondant bliver der i den portion du angiver opskrift på? Er der til overtræk til en hel lagkage, eller skal man gange op? I givet fald - hvor mange gange?
KH Betina

Anonym sagde ...

Hej :-)
Jeg er dybt imponeret over dine kager (det samme er mine børn ;-) )
Jeg vil virkelig gerne prøve om jeg kan lave noget der ligner bare en smule, men er allerede lost ved opskrifterne... Jeg bager faktisk rimelig meget, men synes dine opskrifter lyder fantastiske.. Men vil høre på din opskrift på chokoladekage. Er det "bare" den du også har brugt på cupcakes??? Altså den du f.eks. bruger til Yoda...
Og så skriver du et sted om hindbærmousse og jordbær/asti mousse, de opskrifter kan jeg heller ikke lige finde. Det lyder simpelthen for lækkert :-D
Og hvad med opsmøring? Som jeg forstår det er det en slags smørcreme?? Har du god opskrift på det? Og sidst.. Laver man altid opsmøring ( el hvad det nu hedder i fagsprog ) inden man sætter/lægger fondanten på??
Ja, jeg er godt nok en novice ud i disse fantastiske kager, men kan mærke på ungerne, at den ik helt holder med blot et kagetog længere ;-D
Mange hilsner fra Rikke

lord voldemord sagde ...

Lykkedes mig dog først og få fondanten på kagen efter anden pution, da den første bliv alt for tør :-)

Anonym sagde ...

Kan man bruge farvestof i fondanten? :)

Line sagde ...

Hej Line. Kan man forme figurer ud af fondant? :)

Christina Graa sagde ...

Har et spørgsmål, har du en opskrift eller idé om hvordan man laver chokolade fondant ? :)

Piratens mor sagde ...

Tak for skøn inspiration her på dine sider! Har brugt din fremgangsmåde fra uglen til at lave et piratskib med fondantovertræk. Blev fint og børnene var meget imponerede men var selv lidt ærgerlig over mine evner for fondanten...skal den være meget svær at rulle tyndt ud? Synes jeg gjorde præcis som du skrev men måtte lave 3 potioner til en 20x30 bradepande...men det smagte sødt og godt :-)

Anonym sagde ...

Hvilken farve bruger du? Alm frugtfarve eller? og hvor meget skal der i? Kan man ælte "dejen" i en skål med en maskine med dejkrog på?

Anna F. sagde ...

Din opskrift lyder rigtig god... Men hvor meget fondant bliver der? Vil den kunne dække en rund kage, med 22 cm i diameter? :)

Anonym sagde ...

Hej

Jeg vil gerne sige tusind tak til dig. Din fondant opskriften er rigtig godt. Jeg har prøvet den selv og mine gæster var vild overraskt.

Anonym sagde ...

Hej skal snart lave en kage og ville høre din mening om at lave en kage med vanilje kage bunde chokolade ganashe i det ene lag og så enten limemouse eller appelsin creme i det andet Elle har du et fjerde forslag til fyld som vil gå godt med ganashen

Anonym sagde ...

Hej. Jeg har 2 spørgsmål. Kan man lægge fondanten på kagen efter den har hvilet i den halve time og hvis den bliver lidt tør kan man så fugte den med lidt vand inden man ruller den ud. På forhånd tak for svar. Hej

Anonym sagde ...

Hi there! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate!
He always kept talking about this. I will forward this article to him.
Fairly certain he will have a good read. Many
thanks for sharing!

Feel free to visit my web site; fred starring in marvin marvin

Anonym sagde ...

I'll immediately seize your rss feed as I can't to find your e-mail subscription
hyperlink or newsletter service. Do you've any? Kindly let me understand so that I may just subscribe. Thanks.

Also visit my blog post :: baseball bat reviews

Anonym sagde ...

It also incorporates far more than 30 work outs with its Tricks of the 4-Step
Rep DVD.

Look at my page bowflex weights

Anonym sagde ...

Video aids by presenting a reliable message every time for all
viewers.

My web blog :: http://www.getfitnstrong.com

Anonym sagde ...

Chaotic timetable and are not able to help it become on the health club?


Feel free to surf to my homepage :: dumbbells for sale

Anonym sagde ...

Consume margarines or spreads with reduced
amounts of saturated fats and no trans fats.


Here is my web-site :: bowflex selecttech 552 adjustable dumbbells

Anonym sagde ...

Do this in succession four occasions for best success.



Feel free to surf to my homepage :: cheap bowflex selecttech 552 dumbbells

Anonym sagde ...

Primarily, whatever you are going to find is that
the rods plus the cables which can be utilized during the mechanism are meant to simulate absolutely free weights and equipment coaching.


Here is my web blog visit the following post

Anonym sagde ...

Having said that, an entire established of dumbbells will set
you back as much, and used dumbbells are in demand from customers,
as anybody who has scoured eBay or Craigslist will know.


Feel free to visit my blog post - getfitnstrong.com

Anonym sagde ...

When considering which they exchange fifteen pairs of weights, they
provide major worth for money.

Look into my blog post ... Skip Navigation

Anonym sagde ...

Even celebrities like NFL football star Terrell Owens also use these resistance bands.



Also visit my blog ... cap dumbbell Set

Anonym sagde ...

Though engaging consistently in almost any of such three forms can generate several of the consequences of 1 or
even more of the many others, relying on intensity and frequency, each
and every has its own positive aspects and its own plan to the
most effective final results.

Here is my homepage; dumbbells for sale

Camilla Hansen sagde ...

Du skriver i din opskrift man skal bruge spsk men i teksten skriver du man skal bruge måle bæger ;-) ?? Hvad er bedst
Der er forskel på spise skeer også ;-)

Anonym sagde ...

Bruger du flydende eller tør farve

Anonym sagde ...

Hej Line.
Du skriver du bruger 15 skumfiduser. Hvor mange gram er det?
-Dorthe

Anonym sagde ...

Hvor meget fondant kommer der cirka fra denne opskrift?

Anonym sagde ...

Hej line⁉ din opskrift på fondant er meget beder end de jeg har prøvet at lave før��⁉

Anonym sagde ...

Hej:) Hvor meget fondant kommer der ca. ud af denne portion?

Nutja sagde ...

Har lige prøvet din opskrift, er overrasket over hvor nemt det var, og tænker straks alle de penge jeg kan sparer kontra købe fondant... Win win... Men skal den være så blød og klistret? Bliver den mere fast når den har stået ?

Nutja sagde ...

Har lige prøvet din opskrift, er overrasket over hvor nemt det var, og tænker straks alle de penge jeg kan sparer kontra købe fondant... Win win... Men skal den være så blød og klistret? Bliver den mere fast når den har stået ?

Anonym sagde ...

Hej Line.
Jeg har netop lavet en portion fondant efter din opskrift. Jeg er bare i tvivl om konsistensen på fondanten når den er æltet grundig? Jeg hældte en del flormelis i, for at få fondanten blødere, men den forblev en lille smule klistret
! Tak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...